ЗАКОН УКРАЇНИ Про Державний бюджет України на 2014 рік. Витримки.

Стаття 4. Затвердити перелік кредитів (позик), що залучаються державою до спеціального фонду Державного бюджету України у 2014 році від іноземних держав, банків і міжнародних фінансових організацій для реалізації інвестиційних програм (проектів) згідно з додатком № 9 до цього Закону.

Дозволити Міністерству фінансів України вносити зміни до розпису державного бюджету з метою відображення фактичного надходження у 2014 році таких кредитів (позик) та витрат за відповідними бюджетними програмами в межах загального обсягу залучення цих кредитів (позик) у 2014 році, затвердженого у додатку № 9 до цього Закону, на підставі рішення Кабінету Міністрів України, погодженого з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету, про здійснення за спеціальним фондом державного бюджету перерозподілу видатків бюджету і надання кредитів з бюджету за відповідними бюджетними програмами в межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів державного бюджету або між головними розпорядниками коштів державного бюджету.

Стаття 5. Визначити на 31 грудня 2014 року граничний обсяг державного боргу в сумі 580.066.966 тис. гривень.

Стаття 6. Установити, що у 2014 році державні гарантії можуть надаватися в обсязі до 50.000.000 тис. гривень:

1) за рішенням Кабінету Міністрів України для забезпечення повного або часткового виконання боргових зобов’язань суб’єктів господарювання - резидентів України державного сектору економіки, що залучаються для:

фінансування проектів інвестиційного характеру;

фінансування національних проектів;

забезпечення виконання боргових зобов’язань публічного акціонерного товариства "Український банк реконструкції та розвитку".

Порядок залучення кредитів (позик) під державні гарантії встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Умови надання державних гарантій встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Суб’єкти господарювання, щодо яких приймається рішення про надання державних гарантій для реалізації інвестиційного проекту "Створення космічного ракетного комплексу "Циклон-4", звільняються від зобов'язання надавати майнове або інше забезпечення виконання зобов'язань за надання державних гарантій.

2) за рішенням Кабінету Міністрів України для забезпечення виконання боргових зобов'язань Державного агентства автомобільних доріг України та Державної іпотечної установи.

Умови надання державних гарантій встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Державне агентство автомобільних доріг України звільняється від зобов'язання надавати майнове або інше забезпечення виконання зобов'язань за надання державних гарантій та сплачувати до Державного бюджету України плату за їх отримання.

3) за рішенням Кабінету Міністрів України для забезпечення виконання боргових зобов’язань головних розпорядників бюджетних коштів, що залучаються ними для здійснення капітальних видатків понад обсяги встановлених бюджетних призначень.

Порядок залучення кредитів (позик) під державні гарантії встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Умови надання державних гарантій встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Головні розпорядники бюджетних коштів за рішенням Кабінету Міністрів України можуть звільнятися від зобов'язання надавати майнове або інше забезпечення виконання зобов'язань за надання державних гарантій та сплачувати до Державного бюджету України плату за їх отримання.

4) на підставі міжнародних договорів України понад обсяги встановлені цією статтею за такими можливими напрямами: фінансування інвестиційних, інноваційних, інфраструктурних та інших проектів розвитку, які мають стратегічне значення та реалізація яких сприятиме розвитку економіки України.

Стаття 7. Установити у 2014 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня - 1176 гривень, з 1 липня -1207 гривень, з 1 жовтня - 1256 гривень та для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення:

дітей віком до 6 років: з 1 січня - 1032 гривні, з 1 липня – 1059 гривень, з 1 жовтня - 1102 гривні;

дітей віком від 6 до 18 років: з 1 січня - 1286 гривень, з 1 липня -1320 гривень, з 1 жовтня - 1373 гривні;

працездатних осіб: з 1 січня - 1218 гривень, з 1 липня – 1250 гривень, з 1 жовтня – 1301 гривня;

осіб, які втратили працездатність: з 1 січня - 949 гривень, з 1 липня – 974 гривні, з 1 жовтня – 1014 гривень.

Стаття 8. Установити у 2014 році мінімальну заробітну плату:

у місячному розмірі: з 1 січня - 1218 гривень, з 1 липня – 1250 гривень, з 1 жовтня - 1301 гривня;

у погодинному розмірі: з 1 січня – 7,3 гривні, з 1 липня – 7,49 гривні, з 1 жовтня - 7,8 гривні.

Стаття 9. Установити, що у 2014 році рівень забезпечення прожиткового мінімуму (гарантований мінімум) для призначення допомоги відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям" у відсотковому співвідношенні до прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп населення становить: для працездатних осіб - 21 відсоток, для дітей – 85 відсотків, для осіб, які втратили працездатність, та інвалідів - 100 відсотків відповідного прожиткового мінімуму.

Розмір державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям у 2014 році не може бути більше ніж 75 відсотків від рівня забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї.

Рівень забезпечення прожиткового мінімуму (гарантований мінімум) для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних дитячих дошкільних закладах відповідно до Закону України "Про дошкільну освіту" у 2014 році збільшується відповідно до зростання прожиткового мінімуму.