Автоматизація обліку для ЮО, ФО-П у м.Києві: БО, ПО, ОО та КО БО -бухгалтерський облік. ПО -податковий облік. ОО -оперативний облік. КО -кадровий облік.   В FIREFOX кирилиця працює не коректно (відображення в Iframe). Тимчасово користуйтесь іншим браузером    

    Пошуковики індексують сайти з урахуванням інформації на момент індексації (включаючи інформацію з RSS інших сайтів).
    Якщо Ви не знайшли обіцяної пошуковиком інформації в даний момент на сторінці, її можна подивитись в архівах RSS з інших сайтів, натиснувши на картинку  RSS-стрічки відповідної добірки на нашому сайті.











21.05.2012 • Чи зможе вітчизняна пошукова система конкурувати з Гуглом? (Новини Кіровоградщини)
  Шукайте інформацію за допомогою українського пошуковика    Українська шукалка

    Інформація, що нас зацікавила, розміщається у тематичних розділах, сторінках, на форумі нашого сайту та має практично постійні адреси.

Наприклад, все що стосується заробітної плати розміщається за адресами:
  Розділ 06. Облік заробітної плати
  Законодавство до Розділу "Облік заробітної плати"
  Інші Н-ПА та Роз'яснення до Розділу "Облік зарплати"

  Поточні матеріали » заробітна плата   (Коментарі, Проекти, інше)

Вітаємо Вас, Гість  Наша RSS-стрічка
[ · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · ]  
  Шановний відвідувач!   Ваше повідомлення не залишиться непоміченим.   До вашої уваги: "мережевий етикет" та
  Ми раді поспілкуватись з Вами знову.  
   Правила  
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Модератор форуму: Лада, Лада_ukr  
Погомоніти (форум) » Питання обліку в Україні » Бухгалтерський облік » Індексація
Індексація
Лада_ukr Дата: П′ятниця, 15.06.2012, 19:14 | Повідомлення # 1
Група: Адміністратор
Повідомлень: 351
Статус: десь вийшов
ЗУ № 1282-XII від 03.07.1991 р. "Про індексацію грошових доходів населення". Верховна Рада УРСР. Введення в дію 07.08.1991

Постанови КМУ № 1078 від 17.07.2003 р. Опубліковано в "УК" 24.07.2003

Калькулятор інфляції з 08.1991 р. (Держстат України)
Відредаговано Лада_ukr - П′ятниця, 15.06.2012, 19:16
 
Лада_ukr Дата: Вівторок, 15.10.2013, 14:23 | Повідомлення # 41
Група: Адміністратор
Повідомлень: 351
Статус: десь вийшов
15.06.2012 • Суттєво змінено порядок проведення індексації грошових доходів населення
Цитата
Постановою КМУ від 13.06.2012 р. № 526 внесено зміни до Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого урядовою постановою від 17.07.2003 р. № 1078 (далі — Порядок № 1078), якими суттєво змінено порядок проведення індексації грошових доходів населення.

Зауважимо, що тепер кожний місяць, у якому проводилося підвищення заробітної плати, буде вважатися базовим місяцем. Приклад проведення індексації у разі підвищення грошових доходів наведено у викладеному в новій редакції додатку 4 до Порядку № 1078.

Також змінами уточнено, що обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації заробітної плати новоприйнятих працівників здійснюється з місяця прийняття працівника на роботу.

Крім того, Порядок № 1078 доповнено новим пунктом, згідно з яким для працівників, яких переведено на іншу роботу на тому ж підприємстві, в установі або організації, а також переведено на роботу на інше підприємство, в установу чи організацію або в іншу місцевість, та у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці у разі продовження такими працівниками роботи сума індексації зберігається, якщо сума збільшення заробітної плати менша, ніж сума індексації, яка повинна нараховуватися за відповідний місяць. У разі коли сума збільшення заробітної плати більша, ніж сума індексації, яка повинна нараховуватися за відповідний місяць, такий місяць вважається базовим під час обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації.

Низка змін стосується проведення індексації доходів осіб, які працюють і одночасно навчаються за денною формою навчання або з відривом від виробництва, та доходів працюючих пенсіонерів.

Постанова від 13.06.2012 р. № 526 набере чинності з дня офіційного опублікування.

Документ із докладним редакційним коментарем буде опубліковано в одному з найближчих номерів газети «Податки та бухгалтерський облік».


19.12.2012 • Особенности начисления индексации по-новому

01.09.2013 • Правила индексации зарплаты: практическое применение (Жанна Лаврентьева, главный специалист отдела уровня жизни и мониторинга бедности Минсоцполитики Украины. Бухгалтерия бюджет № 1)

17.12.2013 • Правила індексації зарплати: практичне застосування (Жанна Лаврентьєва,
головний спеціаліст відділу рівня життя та моніторингу бідності Мінсоцполітики України)
 
Ksyuha Дата: П′ятниця, 08.11.2013, 15:10 | Повідомлення # 42
Група: Читач
Повідомлень: 3
Статус: десь вийшов
Допоможіть будь ласка з індексацією. Працівнику Іванову на протязі всього 2012
року нараховувалась премія у розмірі окладу, лише в липні місяці не було
економії фонду і вона не була нарахована. чи є ця премія постійною, чи
впливає вона на індексацію та чи взагалі даний працівник має право на її
отримання, адже уже з серпня і в наступних місяцях нараховувалась
премія місячна у розмірі окладу і відбулось підвищення грошового доходу,
яке перевищила фіксовану суму індексації (360грн.)
 
Лада_ukr Дата: П′ятниця, 08.11.2013, 16:54 | Повідомлення # 43
Група: Адміністратор
Повідомлень: 351
Статус: десь вийшов
Шановна Ksyuha, протягом 2012 та цього року в країні немає інфляції, принаймні так стверджує наша статистика.
А значить індексація нульова для всіх.
Стосовно премії - це залежить від оформлення її документально:
Якщо щоразу видавався наказ як разова за щось (саме премія, а не надбавка), то не носить постійного характеру, бо причини (практично) весь час різні (наприклад, за напружену роботу у конкретному місяці).
Якщо записано у колдоговорі про надання перемії для всіх (чи певним категоріям, тощо) щомісяця, то скоріш за все - носить постійний характер.
Якщо ж премія в якості постійної складової/надбавки до окладу, то найвірогідніше - має постійний характер. Таке застосовується переважно в бюджетних організаціях, тощо.
 
Ksyuha Дата: П′ятниця, 08.11.2013, 17:14 | Повідомлення # 44
Група: Читач
Повідомлень: 3
Статус: десь вийшов
даний працівник Іванов працює в установі з 2008 року та отримував фіксовану суму індексації 360 грн, але з прийняттям нового порядку в червні 2012 та після листа №385 від 12.10.2012щодо врхування премій  при розрахунку індексації, я не можу зрозуміти чи він втратив на неї право у липні 2012 року чи ні. На цифрах у червні працівнику нараховано: оклад -1683, премія місячна -1683, надбавка за вислугу -168; у липні - оклад 1700, вислуга - 170; у серпні - оклад -1700, вислуга - 170, премія місячна 1700. фіксована сума індексації - 377 грн. але якщо у липні вступив в дію новий порядок нарахування індексації і якщо премія постійна, то відбулось підвищення зар. плати у серпні порівняно із липнем, тому працівник втрачає право на індексацію. правильно  я міркую?
 
Лада_ukr Дата: П′ятниця, 08.11.2013, 17:14 | Повідомлення # 45
Група: Адміністратор
Повідомлень: 351
Статус: десь вийшов
Оновлений порядок набрав чинності 21.06.2012.
Ви бухгалтер чи працівник?

Ksyuha, zкщо пишете, що фіксована сума індексації 360 грн. в червні (і в липні повинна бути 377 грн.), 377 грн. в серпні, то індексація продовжується, і премія = непостійна складова.

У Вас було підвищення окладу в липні і постійної складової "вислуга". Якщо інші постійні складові не зменшились і цим самим не зменшили дохід з усіма іншими пост.складовими, то місяць стає базовим, бо було підвищення (сам факт).
Отже все залежить від статусу місячної премії. Схоже у вас вона - постійна складова згідно Листа МінСоцПолУ № 385/10/136-12 від 12.10.2012 р. Щодо індексації грошових доходів
Цитата
Що стосується премії, то згідно з пунктом 2 Порядку вона є об'єктом індексації і у разі, якщо відбувається підвищення грошового доходу з урахуванням постійних виплат, які входять до його складу, і одночасно збільшується розмір премії, то при порівнянні суми підвищення грошового доходу і суми індексації премія має враховуватися. На нашу думку, якщо розмір премії не має постійного характеру виплати, при визначенні базового місяця для проведення індексації розмір премії може не враховуватися.

Виходить: якщо ваші премії - постійна складова, то дохід зменшився, і ріст індексації у липні не був би нульовим (якби в українців не було масового покращення), а базовий місяць змінився б вже в серпні.

Якщо - непостійна, то вона не впливає на базовий місяць.
Перечитайте внутрішні документи (інструкції/накази), що у вас вважається постійними складовими, а що - разовими преміями (які не вказуються в документах при прийомі на роботу), бо лист - це не закон і не інструкція.

Виходячи з наведених фактів прамія працівника носить непостійних характер, бо було підвищення постійних складових у липні, і при цьому в серпні збереглася фіксована індексація (збільшена на різницю підвищення).
Залишається питання "чому в липні не було фіксованої індексації".
 
 
Ksyuha Дата: Понеділок, 11.11.2013, 10:35 | Повідомлення # 46
Група: Читач
Повідомлень: 3
Статус: десь вийшов
Я бухгалтер. В положенні про преміювання вказано що працівники мають право на премію за підсумками  місяця, квартала. У липні індексацію не нарахували, тому що змінився порядок і ще не знали як її правильно нарахувати, а нарахували липневу індексацію деощо пізніше, у вересні.

Додано (11.11.2013, 09:35)
---------------------------------------------
Але у минулому році коли лише змінився цей порядок нарахування то не знали що премія також може враховуватись як постійна складова, тому її не враховували. А тепер коли дізнались, то я не розумію чи даний працівник втратив право на індексацію у серпні, оскільки його дохід зріс і перевищив суму індексації чи ні?

 
Лада_ukr Дата: Понеділок, 11.11.2013, 12:24 | Повідомлення # 47
Група: Адміністратор
Повідомлень: 351
Статус: десь вийшов
Цитата Ksyuha ()
В положенні про преміювання вказано що працівники мають право на премію за підсумками місяця, квартала. У липні індексацію не нарахували, тому що змінився порядок і ще не знали як її правильно нарахувати, а нарахували липневу індексацію деощо пізніше, у вересні.

Але у минулому році коли лише змінився цей порядок нарахування то не знали що премія також може враховуватись як постійна складова, тому її не враховували. А тепер коли дізнались, то я не розумію чи даний працівник втратив право на індексацію у серпні, оскільки його дохід зріс і перевищив суму індексації чи ні?

Облік у бюжетній сфері - це окрема пісня.
На мою думку, "працівники мають право на премію" не є "отримують" (тим паче обов'язково), а значить - не постійна складова. Можливо є якийсь наказ на кшталт "вважати постійною складовою з/п такі-то нарахування"? На мою думку, постійну складову не можна не виплатити, та її невиплата прирівнюється до невиплати частини з/п.
Запізнілу індексацію треба було б проіндексувати як невчасно виплачену з/п.

Що значить "не знали"? Скоріше, не переписали положення під нові правила чи не видали відповідний наказ.
Бугалтер не повинен щось додумувати, а повинен спиратися на документи.
Цитата Ksyuha ()
Працівнику Іванову на протязі всього 2012
року нараховувалась премія у розмірі окладу,

На якій підставі змінився статус вашої премії? чи для Вас згаданий лист є підставою?
Якщо підстава є і премія була/стала постійною складовою, то індексацію потрібно перераховувати, починаючи з серпня (місяць став базовим коли відбулось підвищення).
 
Лада_ukr Дата: Середа, 20.11.2013, 02:02 | Повідомлення # 48
Група: Адміністратор
Повідомлень: 351
Статус: десь вийшов
30.05.2012 • Як відбувається індексація розміру аліментів, призначених у твердій грошовій сумі
Судебные статьи
Індексація
 
Лада Дата: П′ятниця, 31.01.2014, 10:09 | Повідомлення # 49
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1473
Статус: десь вийшов
31.01.2014 • Изменен порядок индексации денежных доходов
Цитата
Правительство усовершенствовало механизм проведения индексации денежных доходов населения. Это предусмотрено постановлением КМУ «О внесении изменений в Порядок проведения индексации денежных доходов населения», принятым Правительством 29.01.2014 г., — сообщает пресс-служба Минсоцполитики.

Так, по словам Натальи Королевской, разработанный Минсоцполитики документ уточняет виды доходов, которые не подлежат индексации. Теперь к ним также относятся выплаты, исчисляемые из средней заработной платы (оплата за время отпуска, больничные, командировки). Кроме того, изменен и механизм начисления сумм индексации в случае, если работник работает неполное рабочее время — сумма индексации должна выплачиваться пропорционально отработанным дням. Изменения позволили также среди прочего уточнить механизм начисления сумм индексации в случае повышения заработной платы в отдельных случаях, например, при доплате за временно отсутствующего работника или выплате премий.

От редакции

О том, что Минсоцполитики подготовило изменения в Порядок проведения индексации денежных доходов населения, утвержденный постановлением КМУ от 17.07.2003 г. № 1078 (далее — Порядок № 1078), мы информировали в новости «Правительство планирует внести очередные изменения в Порядок индексации доходов граждан». Проект соответствующего правительственного постановления уже давно был передано на рассмотрение СПО профсоюзов.

Были предусмотрены следующие изменения:

- выплаты, исчисленные из расчета средней зарплаты, не являются объектом индексации (это не новость — по этому поводу были разъяснения Минсоцполитики);

- лицам, которые работают неполное рабочее время, сумму индексации (ее фиксированную величину) нужно будет определять из расчета полного рабочего времени, а выплачивать пропорционально отработанному времени. Вместе с тем вопрос, как быть в случае, когда лицо работает неполное рабочее время, но часть месяца не работало из-за болезни, отпуска или в других случаях, когда сохранялся средний заработок, так и остался открытым;

- не считается базовым для индексации месяц, в котором произошло повышение зарплаты из-за установления доплаты за расширение зоны обслуживания, за исполнение обязанностей временно отсутствующего работника, увеличение объема работ, совмещение профессий, увеличение премии (непонятно, всех премий это будет касаться или нет);

- не считается базовым для индексации месяц, в котором произошло повышение зарплаты в связи с работой по совместительству. Честно говоря, данная норма вообще непонятна, поскольку речь идет о разных трудовых договорах, не связанных между собой, и в настоящее время в п. 7 Порядка № 1078 четко указано, что зарплата индексируется отдельно по основному месту работы и по совместительству;

- после выхода работника из отпуска по уходу за ребенком для него будут сохранять те же условия проведения индексации, как и для работников, занимающих аналогичные должности. Как это реализовать на практике, так и остается непонятным.


Постанова КМУ № 36 від 29.01.2014 р. ЗМІНИ, що вносяться до Порядку проведення індексації грошових доходів населення. Чинний з 13.02.2014

 
tatyanasheremeta1985 Дата: П′ятниця, 22.05.2015, 18:14 | Повідомлення # 50
Група: Читач
Повідомлень: 1
Статус: десь вийшов
Добрий вечір. Допоможіть будь ласка. Працівнику встановили надбавку 20 відсотків від посадового окладу (252 гривні 60 копійок) в травні 2015, у працівника фіксована індексація встановлена в жовтні 2014 року (117 гривень) і поточна на травень 291,10 разом 408,1. Підкажіть чи змінюється базовий місяць та розмір фіксованої індексації
 
Лада Дата: Вівторок, 23.02.2016, 18:10 | Повідомлення # 51
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1473
Статус: десь вийшов
Зміни до ЗУ № 1282-XII від 03.07.1991 р.

ЗУ № 76-VIII від 28.12.2014 р. Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України
ЗУ № 911-VIII від 24.12.2015 р. Про внесення змін до деяких законодавчих актів України
 
Лада Дата: Вівторок, 23.02.2016, 18:41 | Повідомлення # 52
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1473
Статус: десь вийшов
Постанова КМУ № 673 від 08.09.2015 р. Про внесення змін до деяких актів КМУ

Постанова КМУ № 1013 від 09.12.2015 р. Про упорядкування структури заробітної плати, особливості проведення індексації та внесення змін до деяких нормативно-правових актів

Постанова КМУ № 77 від 11.02.2016 р. Про внесення змін до постанов КМУ від 17 липня 2003 р. № 1078 і від 9 грудня 2015 р. № 1013.
Цитата
2. Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування та застосовується з 1 грудня 2015 р., крім пункту 1 змін, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2015 р. № 1013 і від 17 липня 2003 р. № 1078, який застосовується з 1 січня 2016 року.
Цитата
ЗМІНИ, що вносяться до постанов КМУ від 17 липня 2003 р. № 1078 і від 9 грудня 2015 р. № 1013
1. В абзаці другому пункту 11 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 р. № 1078, цифри “101” замінити цифрами “103”.
...

 
komarroman85 Дата: Понеділок, 04.10.2021, 11:31 | Повідомлення # 53
Група: Користувач
Повідомлень: 16
Статус: десь вийшов
Давно не проводилась, ціни виросли, зарплати ні.
 
bazhan_kalinovskiy Дата: Неділя, 21.01.2024, 17:29 | Повідомлення # 54
Група: Користувач
Повідомлень: 2
Статус: десь вийшов
Если вы хотите открыть бизнес за рубежом - подумайте над вариантом оформления вашего бизнеса на оффшорную компанию. Я не знаю в какой именно стране вы собираетесь развиваться и какой именно бизнес - торговля, услуги, производство, в разных странах различные правила и условия налогообложения. Но офшорный вариант не сбрасывайте со счетов, это моет оказаться очень выгодным для вас. Могу посоветовать юридическую фирму, UA-OFFSHORE которая поможет вам оформить все необходимые документы и зарегистрировать оффшор в самой лучшей для вашего бизнеса юрисдикции. У них есть уже готовые офшорные компании с открытыми счетами в банках и электронных платежных системах.
Офисы компании расположены в Киеве, Запорожье, Харькове и Луцке, обращайтесь, вам помогут и дадут консультацию по всем оффшорный вопросам. https://www.ua-offshore.com
 
Погомоніти (форум) » Питання обліку в Україні » Бухгалтерський облік » Індексація
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Пошук:

  Розділи нашого форуму призначені:
   1. ПП «3 СОС. Бухгалтерія» - для користувачів ПП, які обрали застосунки,
      що працюють на основі та під управлінням Програмного Комплексу "InTal-Vision"   • Правила розділу
   2. Питання обліку в Україні - для бухгалтерської спільноти   • Правила розділу   та підрозділу "Автоматизований облік"
   3. Інші питання - для широкого загалу   • Правила розділу

                    Всі розділи форуму                 на сторінку відповідей на деякі питання

  Ctrl+F -пошук на сторінці         © ТОВ «ІнТал»   •   //intal.ucoz.ua   •   2009-2024   •   ind   •   Проверка тИЦ и PR   •     •   uCoz ТОП   •   ТОП  

  ТОВ "ІнТал" не несе відповідальності за інформацію, що розміщається іншими виданнями у своїх інформерах, RSS, тощо.
  На нашому сайті вони приводяться для інформування читача та для врахування ним альтернативних думок та інших точок зору.
 shukalka.com.ua  

Яндекс.Метрика
  • Поисковые системы. Ресурсы   • Поиск на карте   • Установка maps   • Ключи от Интернета  
  • search.ukr.net   • meta.ua   • search.i.ua   • links   • сайт
  • www.yandex.ua   • images.yandex.ua   • www.yandex.ru   • maps.yandex.ru   API   PHP-скрипт
  • www.google.com.ua   • www.google.com.ru   • www.nigma.ru   • go.mail.ru   • win.mail.ru
  • www.bigmir.net   • search.rambler.ru   • search.sweetim.com   • search.conduit.com
  • qip.ru   • search.qip.ru   • isearch.avg.com   • search.icq.com   • duckduckgo.com   • search-results.com