Безпека для літньої людини
|
|
antp111 |
Дата: Понеділок, Вчора, 18:04 | Повідомлення # 1 |
Група: Користувач
Статус: десь вийшов
| Моя мама вже у віці, живе сама у квартирі в Харкові. Вона відмовляється переїжджати до мене, бо каже, що їй звично у своєму домі. Але я часто хвилююся, бо зараз багато випадків, коли шахраї або злодії приходять під виглядом комунальників чи продавців. Я розумію, що треба подумати про її безпеку, але не знаю, з чого почати. Можливо, хтось стикався з подібним і може підказати практичні рішення, які допомагають літнім людям відчувати себе спокійно вдома?
|
|
|
|
HzBoy |
Дата: Понеділок, Вчора, 18:05 | Повідомлення # 2 |
| Моя тітка живе одна, і я постійно за неї переживала. Спочатку просто вчила її не відчиняти двері незнайомцям, але ж вони часто дуже переконливі. Потім я дізналася про сучасні рішення, які реально рятують у таких ситуаціях. Є спеціальні кнопки тривоги або додатки, які допомагають викликати допомогу буквально одним натисканням. Це набагато надійніше, ніж просто телефонувати у поліцію, бо охоронці приїжджають швидше і реагують миттєво.
|
|
|
|
antp111 |
Дата: Понеділок, Вчора, 18:05 | Повідомлення # 3 |
| Дякую за твою історію, це дуже корисно почути. Мене якраз цікавить, який саме сервіс ви підключили? Бо варіантів зараз багато, і важко зрозуміти, де дійсно працює, а де просто реклама. Чи реально літня людина зможе сама скористатися кнопкою або додатком, якщо щось трапиться?
Відредаговано antp111 - Понеділок, 18.08.2025, 18:06
|
|
|
|
HzBoy |
Дата: Понеділок, Вчора, 18:07 | Повідомлення # 4 |
| Ми підключили сервіс від охоронної компанії OIB https://oib.com.ua/ , і це був найкращий вибір. У них є мобільний додаток «Поруч», який спеціально створений для таких випадків. Там все дуже просто: якщо мамі чи тітці стає страшно або вона бачить небезпеку, достатньо натиснути кнопку SOS на телефоні. Сигнал із координатами одразу йде на пульт охорони, і найближча група швидкого реагування виїжджає до неї. І що важливо – реагують дуже швидко, реально за кілька хвилин. Для мене це величезне полегшення, бо я знаю, що навіть уночі чи коли мене немає поруч, вона не залишиться сама у критичній ситуації. Моя тітка кілька разів користувалася цим, коли їй намагалися нав’язати якісь «послуги» незнайомі люди. Охорона приїхала, і ситуація вирішилася без наслідків. Це дійсно працює, і я тепер усім родичам і друзям раджу саме цей варіант, бо відчуваєш, що близька людина у безпеці.
|
|
|
|