|
Чи можна взяти сало й ковбасу в валізу, коли їдеш за кордон?
|
|
|
vasya195 |
Дата: Вівторок, 21.10.2025, 19:54 | Повідомлення # 1 |
|
Група: Користувач
Статус: десь вийшов
| Маю питання, яке вже кілька днів не дає спокою. Збираюся за кордон і от думаю — чи можна покласти в валізу трохи домашнього сала й ковбаси? Не якісь великі обсяги, просто кілька шматочків для себе, бо скучив за українським смаком. Хтось каже, що головне, аби не виглядало як для продажу, інші лякають штрафами й конфіскацією. Не хотілося б потрапити в халепу на митниці, але й викидати те, що приготували вдома, шкода. Цікаво, чи хтось реально перевозив такі продукти і як це виглядає на практиці?
|
| |
|
|
|
alinagershik |
Дата: Вівторок, 21.10.2025, 19:55 | Повідомлення # 2 |
|
| Я теж колись хотіла взяти трохи домашніх смаколиків, тому цікавилася цим питанням. Взагалі, усе залежить від того, куди саме ти прямуєш, бо в кожній країні свої вимоги. У більшості випадків дозволено провозити лише ті продукти, що не містять м’яса чи молока, або ж якщо вони запаковані промислово і мають чітке маркування. Домашнє сало чи ковбаса часто вважаються ризиковими через ветеринарні правила. Навіть якщо це для власного споживання, на кордоні можуть вилучити. Люди пишуть, що іноді пропускають, якщо продукт добре запакований і невеликий обсяг, але гарантій ніхто не дає.
|
| |
|
|
|
vasya195 |
Дата: Вівторок, 21.10.2025, 19:55 | Повідомлення # 3 |
|
| Дякую за пояснення, але все одно трохи плутаюсь. Мені здається, що з України виїхати з таким можна, бо це ж не контрабанда, просто домашня їжа. Та чи не буде проблем уже на в’їзді в ЄС? Наприклад, я їду через Польщу, а там, кажуть, митники дуже уважні до таких речей. Хотів би хоча б знати, чи є якісь допустимі норми для особистих продуктів. Було б прикро, якби через кілька шматків ковбаси зупинили й довелося все викидати. Може, хтось їхав нещодавно і може сказати з власного досвіду, як вони перевіряють багаж?
|
| |
|
|
|
alinagershik |
Дата: Вівторок, 21.10.2025, 19:58 | Повідомлення # 4 |
|
| Цитата Дякую за пояснення, але все одно трохи плутаюсь. Мені здається, що з України виїхати з таким можна, бо це ж не контрабанда, просто домашня їжа. Та чи не буде проблем уже на в’їзді в ЄС? Наприклад, я їду через Польщу, а там, кажуть, митники дуже уважні до таких речей. Хотів би хоча б знати, чи є якісь допустимі норми для особистих продуктів. Було б прикро, якби через кілька шматків ковбаси зупинили й довелося все викидати. Може, хтось їхав нещодавно і може сказати з власного досвіду, як вони перевіряють багаж?
Ти правильно відчуваєш, що це не зовсім проста тема. З України дійсно можна виїжджати з продуктами для власного споживання, але країни, куди ти прибуваєш, мають свої обмеження, особливо щодо м’яса, сала, ковбаси чи молочних виробів. Навіть якщо все запаковано й виглядає акуратно, це не гарантує, що митники не попросять відкрити валізу. У Польщі, наприклад, дуже суворо ставляться до продуктів тваринного походження — навіть кілька скибочок ковбаси можуть конфіскувати. Тому краще заздалегідь перевірити актуальні вимоги і не ризикувати.
Найнадійніше знайти всю потрібну інформацію на сайті Green Travel у розділі про те, які продукти заборонено вивозити з України за кордон https://greentravel.ua/stoimost-zelyonoj-karty/ там докладно описано, що дозволено, а що може викликати проблеми, і після прочитання вже не буде сумнівів, що саме можна брати з собою, а що краще залишити вдома.
|
| |
|
|