|
maxmer3 |
Дата: Субота, 02.08.2025, 16:55 | Повідомлення # 1 |
Група: Користувач
Статус: десь вийшов
| Висока вологість у приміщеннях — проблема, з якою стикаються багато хто. Вона може бути викликана різними чинниками і має серйозні наслідки як здоров'я людей, так стану самого будинку. Мені доводилося бачити, як через вогкість навіть у, здавалося б, ідеальних квартирах з'являлися неприємні запахи та пліснява.
Однією з основних причин надмірної вологості є недостатня вентиляція. У сучасних герметичних будинках, де встановлені пластикові вікна та двері, циркуляція повітря порушується, і волога, що утворюється від повсякденних занять, таких як приготування їжі, прийняття душу чи сушіння білизни, не встигає виходити. Іншою поширеною причиною можуть бути протікання у системах водопостачання або даху, а також погано виконана гідроізоляція фундаменту.
Надмірна волога також часто виникає через різкі перепади температури, наприклад, коли в холодну пору року приміщення погано опалюється: https://radiotrek.rv.ua/news....77.html. У цьому випадку на холодних поверхнях, таких як вікна та стіни, утворюється конденсат. Я сам якось зіткнувся з такою проблемою у старій квартирі: вікна постійно запітнівали, і це призводило до появи чорної плісняви в кутках.
Наслідки надмірної вологості можуть бути дуже неприємними. Насамперед, це негативно позначається на здоров'ї. У сирих приміщеннях створюється ідеальне середовище для розмноження плісняви, грибка та пилових кліщів. Суперечки цвілі, потрапляючи у дихальні шляхи, можуть викликати алергічні реакції, напади астми, захворювання дихальних шляхів та інші серйозні проблеми.
Крім того, висока вологість руйнівно діє на меблі, оздоблення та будівельні матеріали. Шпалери можуть почати відшаровуватись, дерев'яні підлоги та меблі – деформуватися та гнити, а на стінах з'являється пліснява, яку дуже складно вивести. Щоб уникнути цих проблем, важливо стежити за рівнем вологості у своєму будинку та вживати своєчасних заходів.
|
| |
|
|