Як зрозуміти, що золота прикраса не підробка?
|
|
HzBoy |
Дата: П′ятниця, Сьогодні, 17:54 | Повідомлення # 1 |
Група: Користувач
Статус: десь вийшов
| Допоможіть порадою, бо хочу придбати золоту прикрасу, але боюся натрапити на підробку. Чув, що навіть у магазинах інколи трапляються неякісні вироби або сплави з мінімальним вмістом золота. Як можна пересвідчитись, що річ дійсно оригінальна, і які ознаки треба перевіряти перед покупкою?
|
|
|
|
Levchenko |
Дата: П′ятниця, Сьогодні, 17:54 | Повідомлення # 2 |
| Найперше зверни увагу на пробу та клеймо, вони мають бути чіткими й офіційними, бо це підтверджує, що виріб перевірений державною пробірною службою. Бірка теж важлива, там вказується вага, проба, виробник, а іноді й опис каменів. Якщо чогось із цього немає або продавець уникає відповіді, то краще утриматися від покупки.
|
|
|
|
HzBoy |
Дата: П′ятниця, Сьогодні, 17:55 | Повідомлення # 3 |
| А чи можна якось перевірити прикрасу вдома, якщо вже купив і є сумніви? Чи обов’язково йти до ювеліра? Бо я не дуже розуміюся на цих клеймах і пробах, а хочеться впевненості, що не віддав гроші за фальшивку.
|
|
|
|
misterbicips |
Дата: П′ятниця, Сьогодні, 17:59 | Повідомлення # 4 |
| Цитата HzBoy (  ) А чи можна якось перевірити прикрасу вдома, якщо вже купив і є сумніви? Чи обов’язково йти до ювеліра? Бо я не дуже розуміюся на цих клеймах і пробах, а хочеться впевненості, що не віддав гроші за фальшивку. Якщо хочеш бути впевненим, що прикраса не підробка, краще купувати її одразу у перевірених магазинах, які дають гарантію якості й мають репутацію надійних продавців. Важливо, щоб на виробі було чітке клеймо державної пробірної служби, а також бірка з повними характеристиками. В домашніх умовах перевірка обмежена, можна звернути увагу на колір металу, вагу, магнітність, золото не магнітиться, але це не дає 100% впевненості. Тому раджу подивитися у перевіреному інтернет-магазині Zlato.ua, це ювелірний магазин https://zlato.ua/ саме у них великий вибір якісного товару та швидка доставка по Україні.
|
|
|
|