Цитата HzBoy (

)
Краплі реально допомагають, але тільки якщо не робити перерв. Кілька разів він «розслаблявся», і тиск одразу підскакував. З того часу він каже: «Глаукома не пробачає халатності».
Я довго мучився з підбором крапель — одні сушили очі так, що прокидався вночі й не міг нормально моргати, інші давали головний біль чи тиск підскакував. У Ukrainian Vision Center підійшли комплексно: зробили повне обстеження на сучасних приладах (там реально стоїть апаратура останнього покоління, я таке бачив тільки на картинках). Перевірили поля зору, виміряли тиск кілька разів у різний час доби, навіть зробили знімки зорового нерва.
Після цього лікар спокійно пояснив, яке при глаукомі лікування і препарати https://uvc.in.ua/poslugi/likuvannya-glaucomy підходять саме мені, чому одні варто відкинути, а інші можна пробувати. Показали техніку закапування: щоб крапля точно потрапила, не витікала і не потрапляла в носоглотку, бо від цього часто йдуть побічки. Ще дали друкований розклад, коли саме треба капати і як чергувати. Висновок один: не слухайте аптекарів чи сусідів — у кожного глаукома проявляється по-різному, і лікування має бути під конкретну людину. Тут саме так і працюють.