|
Спір по розробці сайту — як захистити права замовника?
|
|
|
HzBoy |
Дата: Субота, 21.02.2026, 12:51 | Повідомлення # 1 |
|
Група: Користувач
Статус: десь вийшов
| Підкажіть, яка практика по спорах з розробниками сайтів? Підрядник не виконав частину робіт, але вимагає повну оплату за договором. Є ТЗ і переписка, проте не впевнений, як правильно діяти юридично і чи реально щось стягнути.
|
| |
|
|
|
misterbicips |
Дата: Субота, 21.02.2026, 12:53 | Повідомлення # 2 |
|
| Було схоже з мобільним застосунком. Поки все добре — всі усміхаються, а як доходить до дедлайнів і грошей, починаються «ми так не домовлялись». Якщо в договорі нечітко прописані етапи та приймання робіт, потім дуже складно щось довести.
|
| |
|
|
|
HzBoy |
Дата: Субота, 21.02.2026, 12:53 | Повідомлення # 3 |
|
| Дякую за відповідь. У мене в договорі прописані етапи та акти приймання, але підрядник каже, що роботи виконані частково з моєї вини. Чи варто одразу готувати претензію і звертатися до спеціаліста, чи спочатку спробувати врегулювати все переговорами?
|
| |
|
|
|
misterbicips |
Дата: Субота, 21.02.2026, 12:54 | Повідомлення # 4 |
|
| У таких ІТ-спорах краще одразу діяти системно. Я звертався до фахівця, бо питання стосувалося авторських прав на код і порядку приймання робіт. ІТ юрист у Львові https://zkg.ua/it-advokat/ проаналізував договір, технічне завдання, листування та визначив, чи є порушення з боку підрядника. Мені підготували офіційну претензію з правовим обґрунтуванням, а також варіанти досудового врегулювання. Важливо, що юрист оцінив ризики щодо прав інтелектуальної власності та можливість стягнення коштів через суд. Якщо переговори не дають результату, готують позов, розрахунок збитків і представляють інтереси в суді. У моєму випадку після аргументованої претензії вдалося досягти компромісу без тривалого процесу, але саме завдяки чіткій правовій позиції.
|
| |
|
|