|
Особливості опресування та надійного з'єднання кабельних жил
|
|
|
tbes50203 |
Дата: П′ятниця, 07.08.2026, 09:20 | Повідомлення # 1 |
|
Група: Користувач
Статус: десь вийшов
| На вихідних вирішив нарешті навести лад у вхідному розподільчому щитку в будинку, бо багатожильні проводи були затиснуті в автомати просто так, і від високого навантаження контакти почали підгоряти та грітися. Побіг по місцевих ринках, але там продають якісь тонкостінні м'які гільзи невідомого бренду, які під час обтискання кримпером тупо тріскаються або взагалі не тримають жилу, що робить такий монтаж дуже небезпечним.
|
| |
|
|
|
thiefcrazy98 |
Дата: Субота, 08.08.2026, 17:39 | Повідомлення # 2 |
|
| Оце так знайома історія, я сам пару років тому трохи не влаштував пожежу в гаражі через те, що затиснув багатожильний кабель під гвинт без нормального наконечника. Після того випадку зрозумів, що на якісній фурнітурі та матеріалах економити не можна, а замовляти монтажні вироби краще у великих постачальників, які працюють на ринку України ще з 90-х років і пропонують перевірені функціональні матеріали від відомих брендів рівня Schneider Electric, IEK, ETI, VIKO, Ergom чи ДКС. Набагато надійніше купувати сертифіковані витратні матеріали, де метал потрібної товщини і не розлазиться під пресом. Коли роблю капітальний монтаж силових ліній або подовжую кабелі в розпаєчних коробках, то міцні гільзи з'єднувальні — це те, що я використовую для створення ідеального контакту. Для багатожили краще гільзи з'єднувальні під опресування, а не скрутки. Взяв набір перерізів під кримпер. Моя порада з власного досвіду: завжди підбирайте розмір точно під переріз жилы, використовуйте спеціальний обтискний інструмент замість звичайних пасатижів і не забувайте про якісну термоусадку з клейовим шаром для герметичності.
|
| |
|
|
|
evanduke324 |
Дата: Неділя, 09.08.2026, 11:42 | Повідомлення # 3 |
|
| Будь-які масштабні роботи з силовою частиною проводки завжди викликають легке тремтіння та хвилювання за майбутню надійність вузла. Фактор людської помилки або прихованого дефекту повністю виключити важко, тому обережність під час монтажу ніколи не буде зайвою.
|
| |
|
|