Автоматизація обліку для ЮО, ФО-П у м.Києві: БО, ПО, ОО та КО БО -бухгалтерський облік. ПО -податковий облік. ОО -оперативний облік. КО -кадровий облік.   В FIREFOX кирилиця працює не коректно (відображення в Iframe). Тимчасово користуйтесь іншим браузером    

    Пошуковики індексують сайти з урахуванням інформації на момент індексації (включаючи інформацію з RSS інших сайтів).
    Якщо Ви не знайшли обіцяної пошуковиком інформації в даний момент на сторінці, її можна подивитись в архівах RSS з інших сайтів, натиснувши на картинку  RSS-стрічки відповідної добірки на нашому сайті.











21.05.2012 • Чи зможе вітчизняна пошукова система конкурувати з Гуглом? (Новини Кіровоградщини)
  Шукайте інформацію за допомогою українського пошуковика    Українська шукалка

    Інформація, що нас зацікавила, розміщається у тематичних розділах, сторінках, на форумі нашого сайту та має практично постійні адреси.

Наприклад, все що стосується заробітної плати розміщається за адресами:
  Розділ 06. Облік заробітної плати
  Законодавство до Розділу "Облік заробітної плати"
  Інші Н-ПА та Роз'яснення до Розділу "Облік зарплати"

  Поточні матеріали » заробітна плата   (Коментарі, Проекти, інше)

Вітаємо Вас, Гість  Наша RSS-стрічка
[ · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · ]  
  Шановний відвідувач!   Ваше повідомлення не залишиться непоміченим.   До вашої уваги: "мережевий етикет" та
  Ми раді поспілкуватись з Вами знову.  
   Правила  
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Лада_ukr, Лада  
Погомоніти (форум) » Інші питання » Пенсія » Документи для призначення пенсії
Документи для призначення пенсії
Лада Дата: Середа, 19.10.2011, 12:11 | Повідомлення # 1
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1473
Статус: десь вийшов
Згідно Постанови ППФУ № 22-1 від 25.11.2005 р. щодо подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до ЗУ "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" ( 1058-15 ).
Звернення за призначенням пенсії може здійснюватися в будь-який час після виникнення права на пенсію, але не раніше, ніж за місяць до досягнення пенсійного віку.
Пенсії за віком і по інвалідності призначаються незалежно від того, припинена робота на час звернення за пенсією чи продовжується.
Днем звернення за пенсією вважається день приймання органом, що призначає пенсію, заяви про призначення пенсії. ... документи необхідно подати додатково протягом трьох місяців.

У прийомні дні :

1. Заява про призначення пенсії ( один з видів, зазначених у п. 1.-3. Закону).

2. До заяви про призначення пенсії за віком додаються такі документи:
а) довідка податкової адміністрації про присвоєння ідентифікаційного номера заявнику (та копія *);
б) документи про стаж (Трудова книжка та копія. Диплом (денне навчання) та копія. Військовий квиток та копія *);
в) довідка про заробітну плату особи (додаток 1) за період страхового стажу до 01.07.2000 р. (за будь-які 60 місяців піряд, в грн. За бажанням та при наявності первинних документів *) (Довідка про перейменування організації *)
( Довідка про заробітну плату (дохід) особи видається на підставі особових рахунків, платіжних відомостей та інших документів про нараховану та сплачену заробітну плату підприємством, установою чи організацією, де працював померлий годувальник або особа, яка звертається за пенсією.
Якщо такі підприємства, установи, організації ліквідовані або припинили своє існування з інших причин, то довідки про заробітну плату видаються правонаступником цих підприємств, установ чи організацій або архівними установами.

Із статті 40 Закону № 1058 : "За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами" маємо, що вище перераховані документи (їх копії) теж надаються )
;
г) документи про місце проживання (реєстрації) особи (паспорт та копія *);
ґ) документи, які засвідчують особливий статус особи (Пільгові посвідчення та копії. Пільгові довідки та копії первинних документів *);
д) клопотання (направлення) про достроковий вихід на пенсію (для призначення пенсії відповідно до статті 26 ЗУ "Про зайнятість населення" ( 803-12 ).
----- * із списка у ПФУ:
Свідоцтво про шлюб та копія.
Свідоцтва про народження дітей та копії.
Фото (4*6 см)
Папка-швидкозшивач
-----
3. При зверненні із заявою про відстрочення часу призначення пенсії надаються документи, зазначені у підпунктах "а", "б" та "г"

4. При призначенні до пенсій надбавок, допомог, додаткової пенсії, компенсації та підвищень відповідно надаються такі документи (пункт 13.) (згідно Постанови КМУ № 654 від 16 липня 2008 р. ) :
а) про перебування на утриманні заявника непрацездатних членів сім'ї ( За документ, що засвідчує факт перебування на утриманні непрацездатних членів сім'ї, приймаються довідки житлово-експлуатаційних або інших організацій з місця проживання (реєстрації) або довідки органів місцевого самоврядування: для призначення надбавок, компенсації - довідка про перебування на утриманні чи про спільне проживання з заявником )
б) - ж)

5. До заяви про перерахунок пенсії у зв'язку з урахуванням страхового стажу та заробітної плати після призначення пенсії, у зв'язку із зміною кількості членів сім'ї, а також в інших випадках, які спричиняють збільшення чи зменшення розміру пенсії, надаються документи, передбачені підпунктами "б", "в", "ґ" пункту 7, пунктом 13.
При зміні групи інвалідності орган, що призначає пенсію, додає до пенсійної справи виписку з акта огляду МСЕК про зміну групи інвалідності.

6. Особа, яка звертається за пенсією (незалежно від виду пенсії), повинна пред'явити паспорт (або інший документ, що засвідчує цю особу, місце її проживання (реєстрації) та вік).

7. За документ, який підтверджує, що особа не працює, приймаються: трудова книжка та довідка органів державної податкової служби довільної форми про те, що особа не перебуває на обліку у даному органі державної податкової служби як фізична особа - підприємець.


ПП «3 СОС. Бухгалтерія» - розробка та впровадження
 
Лада Дата: Середа, 19.10.2011, 14:46 | Повідомлення # 2
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1473
Статус: десь вийшов

  Поновлення виплати раніше призначеної пенсії здійснюється за документами, що є у пенсійній справі та відповідають вимогам законодавства, що діяло на момент призначення цього виду пенсії. У цьому разі заробітна плата для обчислення пенсії визначається з урахуванням середньої заробітної плати працівників, зайнятих у галузях економіки України за календарний рік, який враховувався при призначенні (перерахунку) пенсії, виплата якої відновлюється. У такому самому порядку за бажанням пенсіонера здійснюється переведення з одного виду пенсії на інший.

  При поновленні виплати раніше призначеної пенсії та переведенні з одного виду пенсії на інший до наявних документів особа додає:
а) документи про страховий стаж, який не врахований у пенсійній справі...
б) довідку про заробітну плату особи (додаток 1) за період страхового стажу до 01.07.2000 ...
в) документи про виникнення обставин, що впливають на розмір пенсії (наприклад, зміни кількості членів сім'ї, які перебували на утриманні пенсіонера чи ...

  Поновлення пенсії здійснюється за матеріалами, що є в пенсійній справі, із урахуванням додатково наданих документів.

  При цьому, якщо особа надає довідку про заробітну плату, яка відповідає вимогам частини першої статті 40 Закону ( 1058-15 ), заробітна плата для обчислення пенсії визначається з урахуванням середньої заробітної плати працівників, зайнятих у галузях економіки України за календарний рік, який передує року поновлення виплати раніше призначеної пенсії чи переведенню з одного виду пенсії на інший.


ПП «3 СОС. Бухгалтерія» - розробка та впровадження
 
Гість Дата: Вівторок, 15.11.2011, 14:54 | Повідомлення # 3
Група: Гості





Quote
в) довідка про заробітну плату особи (додаток 1) за період страхового стажу до 01.07.2000 р. (за будь-які 60 місяців піряд, в грн. За бажанням та при наявності первинних документів *) (Довідка про перейменування організації *)

Підтверджується ксерокопіями з особового рахунку: всі потрібні сторінки карточки та розрахункові листочки працівника. Кожна сторінка ксерокопій має напис "копія вірна", завіряється підписами бухгалтера, головного бухгалтера та печаткою підприємства.
 
Гість Дата: Четвер, 19.01.2012, 20:16 | Повідомлення # 4
Група: Гості





Допоможіть будь ласка!!! 14 жовтня 2011 мені виповнилося 55 років. Я працювала по договору (строк закінчення договору 30,12,2011) після закінчення строка договору я ніде не працюю. Чи маю я право (за новою реформою) достроково вийти на пенсію, якщо так то з якого часу мені буде нарахована пенсія
 
Лада_ukr Дата: Четвер, 19.01.2012, 21:12 | Повідомлення # 5
Група: Адміністратор
Повідомлень: 351
Статус: десь вийшов
За оновленим Законом можете вийти на пенсію в 55 років. Це буде достроковий вихід.
У "Прикінцевих положеннях": http://intal.ucoz.ua/PVO_ZU/1058/Z1058-5.htm#jZ1058_P7-2
Quote
7-2. До 1 січня 2015 року право дострокового виходу на пенсію за віком мають жінки, яким виповнилося 55 років, за наявності страхового стажу не менше 30 років та за умови звільнення з роботи. У цьому випадку розмір їх пенсії, обчислений відповідно до статті 27 та з урахуванням статті 28 цього Закону, зменшується на 0,5 відсотка за кожний повний чи неповний місяць дострокового виходу на пенсію.

Пенсія буде нараховуватись з моменту подачі заяви та всіх необхідних для її нарахування документів при наявності необхідного стажу.
3-місячний пільговий термін не спрацьовує у цьому випадку.
На мою думку, мало сенс відразу подати заяву, якщо роботи не передбачалось. А якби знайшли роботу, то допрацювали б і перевийшли на пенсію на кращих умовах.

А щодо розміру пенсії треба аналізувати конкретні умови.


.
 
Лада Дата: Середа, 18.07.2012, 12:12 | Повідомлення # 6
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1473
Статус: десь вийшов
О зачислении в страховой стаж периодов предпринимательства

ЗУ № 3721-XII від 16.12.1993 р. Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні.
Витримки станом на 01.11.2012
Цитата
Стаття 6. Особи, які визнаються ветеранами праці

Ветеранами праці визнаються громадяни, які працювали на підприємствах, в установах, організаціях, об'єднаннях громадян, фізичних осіб, мають стаж роботи 40 років - для чоловіків і 35 років - для жінок і вийшли на пенсію.

Ветеранами праці визнаються також:

а) громадяни, яким призначені пенсії на пільгових умовах:
за списком N 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах - за наявності стажу роботи у жінок - 25 років і у чоловіків - 30 років;
за списком N 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників з шкідливими та важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах - за наявності стажу роботи у жінок - 30 років і у чоловіків - 35 років;
відповідно до пунктів "в" - "з" статті 13 та статті 52 Закону України "Про пенсійне забезпечення" ( 1788-12 ) - за наявності стажу роботи у жінок - 30 років і у чоловіків - 35 років;
відповідно до частини першої статті 18 Закону України "Про пенсійне забезпечення" - за наявності стажу роботи у жінок - 25 років і у чоловіків - 30 років;

б) пенсіонери, нагороджені медаллю "Ветеран праці" за законодавством колишнього Союзу РСР;

в) інваліди I і II груп, які одержують пенсії по інвалідності, якщо вони мають стаж роботи не менше 15 років.

Стаття 7. Пільги ветеранам праці

Ветеранам праці надаються такі пільги:

1) користування при виході на пенсію чи зміні місця роботи поліклініками, до яких вони були прикріплені за попереднім місцем роботи;

2) першочергове безплатне зубопротезування (за винятком протезування із дорогоцінних металів);

3) переважне право на забезпечення санаторно-курортним лікуванням, а також на компенсацію вартості самостійного санаторно-курортного лікування в порядку і розмірах, що визначаються Кабінетом Міністрів України;

4) щорічне медичне обстеження і диспансеризація із залученням необхідних спеціалістів;

5) першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, аптеках та першочергова госпіталізація;

6) використання чергової щорічної відпустки у зручний для них час, а також одержання додаткової відпустки без збереження заробітної плати строком до двох тижнів на рік;

7) переважне право на забезпечення жилою площею осіб, які потребують поліпшення житлових умов, та відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва, першочерговий ремонт жилих будинків і квартир цих осіб та забезпечення їх паливом;

8) першочергове одержання позики на індивідуальне (кооперативне) житлове будівництво з погашенням її протягом 10 років починаючи з п'ятого року після закінчення будівництва, а також першочергове одержання позики для будівництва або придбання дачних будинків і благоустрою садових ділянок;

9) переважне право на вступ до садівницьких товариств (кооперативів), кооперативів по будівництву та експлуатації колективних гаражів;

10) переважне право на встановлення домашніх телефонів;

11) звільнення від плати за землю та сплати земельного податку;

12) безплатний проїзд всіма видами міського пасажирського транспорту (за винятком таксі), автомобільним транспортом загального користування (за винятком таксі) в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських маршрутів в межах області (Республіки Крим) за місцем проживання.
Пільговий проїзд надається за умови, якщо середньомісячний сукупний доход сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищував величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.
 
Гість Дата: Четвер, 07.02.2013, 17:22 | Повідомлення # 7
Група: Гості





Добрий день

Прошу підсказати, працівник іде на пенсію, повинна дати довідку про доходи за 5 років. Що то за довідка і чи має певний бланк?
 
Лада_ukr Дата: Четвер, 07.02.2013, 18:27 | Повідомлення # 8
Група: Адміністратор
Повідомлень: 351
Статус: десь вийшов
Шановний
Quote (Гість)
Добрий день

Прошу підсказати, працівник іде на пенсію, повинна дати довідку про доходи за 5 років. Що то за довідка і чи має певний бланк?

Надаються:
1. Довідка про всі перейменування підприємства.

2. Додаток 1 до пункту 7 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до ЗУ "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування"
ДОВІДКА ПРО ЗАРОБІТНУ ПЛАТУ ДЛЯ ОБЧИСЛЕННЯ ПЕНСІЇ
з Постанови ПФУ № 22-1 від 25.11.2005 р. Про затвердження Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до ЗУ № 1058-IV від 09.07.2003 р.

До неї додаються копії з картки особи, кожна сторінка з яких з круглою печаткою, "Копія вірна", підпис.

Ще існує:
Постанова ПФУ № 19-11 30.10.2008 р. Про затвердження форм довідок про заробітну плату, що подаються для призначення (перерахунку) пенсії відповідно до Закону України "Про державну службу"
з довідкою в Постанові правління ПФУ № 5-1 від 14.02.2011 р. Довідка про складові заробітної плати (за останні 24 календарні місяці роботи або за будь-які 60 календарних місяців роботи підряд перед зверненням за пенсією), що подається для призначення пенсії відповідно до ЗУ «Про державну службу»
17:40 -- 1503


.
 
Гість Дата: Середа, 27.02.2013, 11:00 | Повідомлення # 9
Група: Гості





А якщо людина незаконно отримує з березня 2008 року пенсію. Зробила собі копію чужої трудової книжки, нібито працювала друкаркою на шкідливому виробництві, а на державу не працювала взагалі. Проживає в Києві, пр-т Маяковського, 4 кв. 24 Лукянчук (Панченко або ж Паньківська) Лідія Андріївна. Люди ішачили на державу, а трутні тепер отримують незаконно пенсії. Деж справедливість ???.
 
Лада Дата: Середа, 27.02.2013, 11:52 | Повідомлення # 10
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1473
Статус: десь вийшов
Шановний Гість. Бувають різні ситуації. Можливо Ви маєте не повну інформацію.
Згідно дореформеного закону, можливо, що людина має право на пенію
Цитата
Стаття 26. Умови призначення пенсії за віком

1. Особи мають право на призначення пенсії за віком після досягнення чоловіками 60 років, жінками - 55 років та наявності страхового стажу не менше п'яти років.


Якщо Ви впевнені, можна повідомити Пенсійний фонд про неправомірне отримання пенсії, вони можуть перевірити надані документи про призначення пенсії. З 1 липня 2000 року завдяки автоматизованому персоніфікованому обліку це можливо зробити до 03.2008 року.
А якщо
Цитата
а на державу не працювала взагалі
то особа може отримувати лише соціальну пенсію (як громадянка України, що досягла пенсійного віку).

Якщо ж виясниться (буде доведено) неправомірне нарахування, то з особи будуть вираховувати надміру виплачені кошти.
Життя взагалі несправедлива штука при розгляді його у конкретному відрізку часу.


ПП «3 СОС. Бухгалтерія» - розробка та впровадження
 
Лада Дата: Вівторок, 09.04.2013, 11:34 | Повідомлення # 11
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1473
Статус: десь вийшов
Постанова ПФУ, Порядок № 4-4 від 01.02.2008 р. "Про затвердження Порядку визначення показників середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" враховується для обчислення пенсії". Чинний з 04.03.2008
 
Лада Дата: Неділя, 27.04.2014, 12:19 | Повідомлення # 12
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1473
Статус: десь вийшов
Показник середньої заробітної плати для призначення пенсії у 2014 році
Цитата
Пенсійним фондом України затверджено показники середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за грудень місяць 2013 р. у розмірі 3309,24 грн, та за 2013 рік в цілому, який становить 2979,46 гривень.

Відповідно до ст. 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсія обчислюється із застосуванням середньої заробітної плати (доходу) в середньому на одну застраховану особу в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії.

Таким чином, показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, який застосовуватиметься при призначенні пенсій у 2014 році, складає – 2700,98 грн.

Особам, при призначенні пенсій яким з початку 2014 року було застосовано минулорічний усереднений показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні (2368,70 грн.), будуть перераховані з урахуванням визначеного показника, тобто – 2700,98 грн.

Такий перерахунок пенсій проводиться органами Пенсійного фонду автоматично (без звернення пенсіонерів) із здійсненням доплати пенсії з урахуванням раніше виплачених сум.


05.03.2014 • Затверджено показник середньої заробітної плати ( доходу ) в Україні
Цитата
Затверджено показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують 2014 року - року звернення за призначенням пенсії, у сумі 2700,98 грн, який відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" враховується для обчислення пенсії.

Середня заробітна плата працівників, зайнятих у галузях економіки України, у тому числі в сільському господарстві, за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсій відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність”, яка використовується у 2014 році становить 2974,63 грн.

Також за даними Державного комітету статистики України середня заробітна плата працівників, зайнятих у галузях економіки, яка буде використовуватися при проведенні з 1 березня 2014 року перерахунків пенсій працівникам авіації та льотно-випробного складу цивільної авіації, за 2013 рік становить 3265,21 грн.

Найближчим часом, при доопрацюванні програмного забезпечення, буде здійснено перерахунки пенсій у зв'язку із зростанням середньої заробітної плати.

 
natinkad Дата: Середа, 08.10.2014, 13:08 | Повідомлення # 13
Група: Читач
Повідомлень: 1
Статус: десь вийшов
Добрый день, папа оформляет пенсию по инвалидности. По списку необходимых документов от ПФ, была взята справка о зарплате  до 2000 г. Пенсионный фонд требует подтверждение ( первичные документы). Предприятие отказывается их давать. Есть ли законные основания получить первичные документы ( согласно которых выдана спрака о зарплате за 60 мес до 2000г), как быть если предприятие отказывается их предоставить?
 
Лада Дата: Понеділок, 13.10.2014, 15:58 | Повідомлення # 14
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1473
Статус: десь вийшов
Законні підстави є, тому що згідно закону такі довідки підприємство повинно надавати, але виключно на підставі первинних документів.
На практиці переважно це - розрахунково-платіжні відомості по заробітній платі. На малих підприємствах зачасту тільки вони. В такому випадку підприємство не може надати пенсійному фонду завірені копії таких документів, бо вони містять відомості про декількох осіб.
Поважні підприємства пишуть фразу/лист накшталт "Видано на підставі первинних документів, що знаходяться на підприємстві", завірені печаткою.

Якщо підприємство вело особисті картки по з/п або хоча б друкувало розрахункові листки про з/п працівника, то підприємства надавали ксерокопії цих документів. Завірені копії таких документів задовільняли ПФ.

Слід зазначити, що процедура законом не врегульована і на практиці це може використовуватись Пенсійним фондом для неврахування довідок про "великі" зарплати від невеликих комерційних підприємств.
 
oksana474 Дата: Неділя, 16.11.2014, 11:10 | Повідомлення # 15
Група: Читач
Повідомлень: 1
Статус: десь вийшов
Доброго дня. Я, інвалід з дитинства ІІ групи, маю  23 роки педагогічного стажу. Чи матиму я пільги на комунальні послуги, якщо залишу роботу (сільська місцевість)
 
anyamyakota Дата: П′ятниця, 20.11.2015, 13:25 | Повідомлення # 16
Група: Читач
Повідомлень: 2
Статус: десь вийшов
Доброго дня! Моя мама з 2006 року працює за кордоном (в Чехії), проживає та працює там легально, платить всі налоги. На роботі оформлена документально. Питання: Чи зарахуються ці 10 років, що вона там працює до трудового стажу та які документи їй потрібно зібрати в Чехії, для того, щоб при поверненні на Україну оформити пенсію. По даному питанню ми раніше зверталися в наш пенсійний фонд, але відповіді на наше питання нам не надали, бо ніхто не знає, які документи збирати за кордоном. Допоможіть будь-ласка. Дякую
 
a_sov Дата: Понеділок, 13.09.2021, 09:41 | Повідомлення # 17
Група: Користувач
Повідомлень: 28
Статус: десь вийшов
tik
 
gratch79 Дата: Вівторок, 05.12.2023, 13:02 | Повідомлення # 18
Група: Користувач
Повідомлень: 4
Статус: десь вийшов
Послухаю теж цікаво
 
Погомоніти (форум) » Інші питання » Пенсія » Документи для призначення пенсії
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

  Розділи нашого форуму призначені:
   1. ПП «3 СОС. Бухгалтерія» - для користувачів ПП, які обрали застосунки,
      що працюють на основі та під управлінням Програмного Комплексу "InTal-Vision"   • Правила розділу
   2. Питання обліку в Україні - для бухгалтерської спільноти   • Правила розділу   та підрозділу "Автоматизований облік"
   3. Інші питання - для широкого загалу   • Правила розділу

                    Всі розділи форуму                 на сторінку відповідей на деякі питання

  Ctrl+F -пошук на сторінці         © ТОВ «ІнТал»   •   //intal.ucoz.ua   •   2009-2024   •   ind   •   Проверка тИЦ и PR   •     •   uCoz ТОП   •   ТОП  

  ТОВ "ІнТал" не несе відповідальності за інформацію, що розміщається іншими виданнями у своїх інформерах, RSS, тощо.
  На нашому сайті вони приводяться для інформування читача та для врахування ним альтернативних думок та інших точок зору.
 shukalka.com.ua  

Яндекс.Метрика
  • Поисковые системы. Ресурсы   • Поиск на карте   • Установка maps   • Ключи от Интернета  
  • search.ukr.net   • meta.ua   • search.i.ua   • links   • сайт
  • www.yandex.ua   • images.yandex.ua   • www.yandex.ru   • maps.yandex.ru   API   PHP-скрипт
  • www.google.com.ua   • www.google.com.ru   • www.nigma.ru   • go.mail.ru   • win.mail.ru
  • www.bigmir.net   • search.rambler.ru   • search.sweetim.com   • search.conduit.com
  • qip.ru   • search.qip.ru   • isearch.avg.com   • search.icq.com   • duckduckgo.com   • search-results.com