Як треба готувати сочевицю?
|
|
antp111 |
Дата: Вівторок, 06.05.2025, 20:58 | Повідомлення # 1 |
Група: Користувач
Статус: десь вийшов
| Привіт усім! Народ, розкажіть, як треба готувати сочевицю. Я чула, що потрібно уважно стежити за часом варіння, щоб не перетравити. Та й чи є різниця, яку сочевицю використовувати: зелену чи червону? Чи можливо її приготувати без попереднього замочування, чи це обов'язково?
Відредаговано antp111 - Вівторок, 06.05.2025, 20:58
|
|
|
|
Hellibama |
Дата: Вівторок, 06.05.2025, 21:00 | Повідомлення # 2 |
| Сечовицю треба добре промити, потім варити на середньому вогні до м'якості. Для аромату додається морква, цибуля, часник і оливкова олія. Ідеально підходить для вегетаріанських страв, а також як гарнір до м'яса.
|
|
|
|
HzBoy |
Дата: Вівторок, 06.05.2025, 21:01 | Повідомлення # 3 |
| Я сочевицю просто обожнюю! Замість звичних каш, завжди додаю її у свої страви. Так смачно виходить! Я вважаю, що найкраще її варити на маленькому вогні, так щоб вона не розварилася повністю, а зберігала свою текстуру. У мене є навіть свій улюблений трюк — перед варінням я її трохи обсмажую на сковорідці з цибулею та морквою, і це додає неймовірного смаку!
|
|
|
|
misterbicips |
Дата: Вівторок, 06.05.2025, 21:08 | Повідомлення # 4 |
| Взагалі це моє улюблене блюдо, до того ж дуже корисне і просте. Я зазвичай не замочую її, хоча деякі кажуть, що це допомагає зробити її м'якшою. Тільки ось зазвичай варю її на середньому вогні, хвилин 25-30, максимум! Якщо хочеш зробити її смачнішою, додай трохи часничку, лавровий лист і, може, навіть спецій для супу, типу куркуми чи кмину! Ще можна її підсмажити на олії з цибулею! Так буде набагато смачніше. Якщо не хочеш довго заморочуватися з готовою - можна просто купити сочевицю швидкого приготування від Терра. До речі, знайшов на сайті Лавка ТЕРРА рецепт сочевиці . Дуже смачно по ньому виходить. Спробуйте.
|
|
|
|