Скільки має важити кошення?
|
|
akhamsa |
Дата: Неділя, 18.05.2025, 12:42 | Повідомлення # 1 |
Група: Користувач
Статус: десь вийшов
| Вирішили з дружиною взяти кошеня, але тепер виникло купа нюансів. Скільки взагалі має важити кошеня у нормі? Бо нам пропонують малюка, якому ніби два місяці, але він здається ну дуже легеньким. Не хочеться, щоби потім були проблеми зі здоров’ям. Може, хтось вже мав подібний досвід і підкаже, на що звертати увагу?
|
|
|
|
cocacola |
Дата: Понеділок, 19.05.2025, 20:04 | Повідомлення # 2 |
| У мене був подібний випадок минулого року. Взяв кошеня з притулку — казали, що йому два місяці, а важив він усього 600 грамів. Спочатку дуже переживав, бо здавалося, що це замало. Але ветлікар заспокоїв: усе залежить від породи, харчування та умов утримання до цього. Ми поступово перевели його на якісний корм і вже через місяць він важив майже 1,2 кг. Головне — спостерігати за активністю та апетитом.
|
|
|
|
biteh |
Дата: Вівторок, 20.05.2025, 13:44 | Повідомлення # 3 |
| У моєму випадку кошеня у три місяці важило лише 850 грамів, хоча мало бути десь кілограм з гаком. Я спочатку подумав, що з ним щось не так, бо виглядало воно худеньким. Але потім з'ясувалося, що його мама була дуже дрібна, та й саме кошеня з породи, що має меншу вагу. Через два тижні якісного корму та регулярного годування вага пішла вгору, і малий став виглядати здоровим і жвавим. Тож не завжди низька вага — це критично.
|
|
|
|
bolshechem_zhizn |
Дата: Середа, 21.05.2025, 17:12 | Повідомлення # 4 |
| Можу поділитися власним досвідом, бо сам колись переймався цим питанням. Наше кошеня ми взяли у заводчика, і нам відразу дали таблицю ваги за місяцями. Проте навіть із нею було багато питань. Тому я вирішив трохи глибше вивчити тему. На сайті бренда PURINA є чудова стаття про вагу кшеняти по місяцях https://www.purina.ua/article....y-month Там чітко описано норму ваги по місяцях, залежно від породи. Завдяки цій інформації ми зрозуміли, що наш малюк трохи недобирає, тож почали підбирати інше харчування. І вже за тиждень було видно прогрес. Дуже раджу всім, хто не впевнений, перевірити їхню інформацію — справді корисна.
|
|
|
|