Baliar |
Дата: Субота, 23.08.2025, 18:41 | Повідомлення # 1 |
Група: Користувач
Статус: десь вийшов
| Доброго дня, колеги!
Хочу поділитися власним досвідом щодо вибору КВЕД для IT-бізнесу. Нещодавно відкрив ФОП саме з основним КВЕД “62.01 – Комп’ютерне програмування”, і можу чесно сказати, що це дійсно зручно та перспективно для IT-послуг.
По-перше, цей КВЕД охоплює широкий спектр діяльності: розробку програмного забезпечення, веб-додатків, мобільних аплікацій, впровадження систем автоматизації. Тобто, майже будь-яка IT-діяльність легально підпадає під цей код.
По-друге, ведення обліку та сплата податків за спрощеною системою значно спрощується, що особливо важливо для стартапів і малих компаній. Це дає змогу більше часу приділяти розвитку продукту, а не паперовій тяганині.
Також варто відзначити, що наявність цього КВЕД відкриває можливості для співпраці з юридичними особами та міжнародними клієнтами, адже більшість контрактів передбачає саме легальний статус ФОП з IT-КВЕД.
Особисто мені дуже допомогли матеріали та кейси на BIP.net.ua – рекомендую всім, хто ще вагається. https://bip.net.ua/cases/kvedy-dlya-it-fop/ Загалом, можу впевнено сказати: вибір КВЕД “IT-послуги” – це правильний крок для тих, хто планує професійно розвиватися у сфері інформаційних технологій.
А у вас який досвід із КВЕД для IT? Можливо, хтось вже відкрив ФОП і може поділитися порадами?
|
|
|
|